După ce ați finalizat înscrierea în site și ați creat și parola de acces la contul de cursant (procedura este detaliată în pagina “Cum mă înscriu la curs“), puteți începe să urmăriți modulele de curs. Pentru aceasta, dați click pe butonul “Formare asincron” din meniul principal al site-ului:
Pe această pagină veți găsi modulele de curs:
Puteți ajunge la curs și din contul de cursant, dând click pe linkul “Contul meu” din partea dreaptă, sus, a paginilor site-ului:
Această pagină reprezintă profilul dumneavoastră de cursant, de unde puteți:
– participa la curs (modulele sunt disponibile într-o ordine prestabilită);
– vedea evoluția pentru fiecare modul în parte;
– vedea exercițiile și testele pe care le-ați susținut și notele obținute;
– modifica datele de acces la cont
– crea diploma la finalul cursului.
Pe pagina de profil veți regăsi modulele de curs care corespund tipului de cursant pe care l-ați ales la înscriere (în exemplul nostru, tipul de cursant este “cadru didactic”):
Modulele de curs asociate tipului de cursant sunt disponibile în cont:
Dând click pe numele modulului, veți fi redirecționați în pagina acestuia.
Vă rugăm să rețineți că modulele trebuie urmate într-o ordine prestabilită pentru fiecare tip de cursant, astfel:
1. Cadrele didactice
- Nutriția sănătoasă a preșcolarului
- Comportamentul alimentar în familie
- Psihopedagogie (Abordări practice privind alimentația sănătoasă a preșcolarilor)
2. Cadrele medicale
- Nutriția sănătoasă a preșcolarului
- Comportamentul alimentar în familie
- Analiza meniului în grădinițe
3. Celelalte tipuri de cursanți (părinți, tehnicieni nutriționiști etc)
- Nutriția sănătoasă a preșcolarului
- Comportamentul alimentar în familie
- Psihopedagogie (Abordări practice privind alimentația sănătoasă a preșcolarilor)
- Analiza meniului în grădinițe
*************************************************************************************
Pentru exemplificare, vom folosi modulul “Nutriția sănătoasă a preșcolarului“.
O dată ajunși în pagina unui modul, veți găsi informațiile împărțite în mai multe secțiuni (taburi):
– Prezentare generală – sunt detaliile esențiale despre modulul de curs;
– Plan de curs – aici veți găsi conținutul propriu-zis al modulului de curs (lecții, exerciții, quizuri);
– Instructor – aici veți găsi detalii despre formatorul care susține modulul de curs;
– Reviews – părerile despre modulul de curs exprimate de alți cursanți;
– FAQs – întrebări și răspunsuri predefinite despre modulele de curs, despre Asociația SAMAS, activitățile din cadrul cursului etc.
Pentru a începe modulul de curs, mergeți la tabul “Plan de curs”, iar acolo veți regăsi lista de lecții, exerciții și teste:
Dați click pe prima lecție. Se va deschide o pagină separată, în care veți avea, pe partea stângă, lista de lecții, iar pe partea dreaptă veți citi conținutul lecției:
După ce o citiți, vă rugăm să dați click pe butonul “Finalizează” situat în partea de jos a paginii. Prin această acțiune confirmați parcurgerea lecției și se va înregistra progresul dumneavoastră în cadrul modulului de curs. După ce veți finaliza o lecție veți fi redirecționați automat la următorul element din modul (altă lecție/ exercițiu/ test).
Trecerea la următoarea pagină se poate face și cu ajutorul navigației din partea de jos, dar vă recomandăm să folosiți această opțiune doar dacă doriți să recitiți lecțiile (dând click pe aceste butoane nu se înregistrează progresul dumneavoastră):
*************************************************************************************
Exercițiile au diverse punctaje și pot fi de 2 tipuri.
1. Întrebări cu răspuns deschis. Pe baza lecțiilor deja parcurse sau a unor articole din alte surse (care vă vor fi indicate), va trebui să scrieți răspunsul dumneavoastră. Acesta va fi trimis formatorului, care îl va evalua și îi va acorda o notă. Puteți vedea lista de răspunsuri în contul de cursant, la secțiunea “Exerciții”:
După evaluarea de către formator, veți putea vedea nota primită:
Atenție! Este posibil ca formatorul să nu evalueze imediat răspunsul dumneavoastră, dar acest lucru nu vă împiedică să continuați cursul (dacă, de exemplu, ați trimis răspunsul seara sau în weekend, formatorul îl poate citi și nota abia în ziua următoare).
2. Întrebări de tip grilă. Acestea pot avea un singur răspuns corect, mai multe răspunsuri corecte sau pot fi adevărate sau false. Aveți mai jos un exemplu de întrebare:
După ce alegeți răspunsul dorit, dați click pe butonul “Verifică răspunsul” – veți afla imediat dacă ați răspuns corect sau nu.
Atenție! Dacă alegeți un răspuns, dar nu dați click pe butonul “Verifică răspunsul”, ci pe butonul “Următor” din partea de jos a paginii, răspunsul dumneavoastră nu se va salva, iar la finalul testului nu veți primi punctele, chiar dacă ați răspuns corect.
*************************************************************************************
Testele (quiz-urile). Au, în general, câte 10 întrebări de tip grilă, un timp predefinit pentru a fi rezolvate și un punctaj minim pentru a fi considerate reușite. Dar, dacă nu obțineți scorul necesar, aveți posibilitatea reluării testului și vă puteți îmbunătăți rezultatul (dar numai după ce răspundeți la toate întrebările, nu se poate reveni imediat asupra unui răspuns).
După ce răspundeți la o întrebare (și aflați, totodată, dacă ați răspuns corect sau nu), va trebui să dați click pe numărul următoarei întrebări sau pe linkul “Următor” pentru a trece mai departe:
La finalul testului, va trebui să dați click pe butonul “Termină testul” – fie pe cel din partea de sus a paginii, fie pe cel de sub întrebare:
În funcție de numărul de răspunsuri corecte sau greșite, vi se va afișa rezultatul final. Dacă procentajul obținut este inferior celui necesar, testul va fi considerat “netrecut” – în exemplul de mai jos, cursantul a obținut doar 40% în loc de 85%:
Informațiile afișate:
– timpul alocat testului (timp folosit);
– câte puncte a acumulat cursantul (în exemplul de mai sus, 28 de puncte dintr-un total de 70);
– numărul de întrebări din test (10);
– câte răspunsuri corecte și greșite a dat cursantul;
– “întrebări sărite” sunt întrebările la care cursantul nu a răspuns în ordinea din test, ci a trecut peste ele și a revenit ulterior (nu se depunctează).
Cursantul poate relua testul (click pe butonul “Reia”) sau poate revedea răspunsurile pe care le-a dat (click pe butonul “Review”). De asemenea, poate vedea rezultatele încercărilor anterioare (dacă există):
*************************************************************************************
Sesiunile sincron. Fiecare modul de curs* are, la final, o sesiune live, care se va desfășura online, pe Zoom.
* modulul “Nutriția sănătoasă a preșcolarului” este împărțit în 4 teme, prin urmare există 4 sesiuni sincron la care trebuie să participați;
* modulului “Abordări practice privind alimentația sănătoasă a preșcolarilor” îi corespund 2 sesiuni live (“Predare copii”, respectiv “Manual 10 lecții”).
Dând click pe butonul de înscriere, veți fi redirecționați în pagina corespunzătoare sesiunii sincron, iar acolo vă veți putea rezerva locul.
Ulterior, pentru a se înregistra progresul dumneavoastră în cadrul modulului de curs, va trebui să dați click, în pagina sesiunii sincron, pe butonul “Finalizează” situat în partea de jos a paginii (similar cu toate celelalte elemente ale modulului de curs):
Pentru detalii suplimentare legate de participarea la curs, ne puteți scrie la adresa contact@sanatosdemic.ro.