Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente/20 de felii: 220 g făină 2 ouă 180 g zahăr 50 g unt topit 250 g piure de dovleac ½ linguriță scorțișoară 30 g miez de nucă 30 g stafide (opțional) Mod de preparare: Într-un bol se amestecă făina cu ouăle, zahărul, untul topit și răcit. Se adaugă dovleacul și restul ingredientelor. Se pune compoziția în două …
Timp de preparare: 40-50 de minute Ingrediente/20 de bucăți: • 100 g apă • 20 g ulei • 200 g făină • 1 linguriță sare • ½ linguriță drojdie • 1 ou pentru uns biscuiții • susan negru • rozmarin Mod de preparare: Se amestecă într-un bol toate ingredientele. Se formează o bilă mare care se lasă la dospit 10-15 minute acoperită cu un prosop. …
Pot fi consumate de către copii de la vârsta de 10 luni Timp de preparare:10 minute 20 bomboane Ingrediente/20 bomboane 50 g fulgi de ovăz fini (sau făină de ovăz) 50 g fulgi de cocos sau făină de cocos 1 linguriță scorțișoară (opțional, doar dacă bebelușul a mai consumat înainte și nu a avut reacții) 50 g curmale fără sâmburi 150 g dovleac copt ½ …
Timp de preparare: 40 de minute Ingrediente/20 de porții: 1 dovleac mediu (aproximativ 1 kg), din care rămâne cca 700 g pulpă 450 g făină 90 g ulei 180 g apă carbogazoasă 20 g zahăr pentru aluat + 100 g pentru dovleac 1 plic praf de copt 1 praf de sare Mod de preparare: Într-un bol puneți făina, praful de copt, apa, uleiul, zahărul și …
Timp de preparare: 40 min Ingrediente/4-6 porții: 1 dovleac mediu (aproximativ 1 kg) 1 ceapă mare 1 cățel de usturoi 1 litru de apă sau supă de legume 2 linguri de ulei (ulei de măsline) sare și piper după gust opțional: smântână sau iaurt pentru servire semințe de dovleac pentru decor Mod de preparare: Curăță dovleacul de coajă și semințe, apoi taie-l în cuburi. Curăță …
Timp de preparare: 10 minute 1 porție INGREDIENTE/porție ½ banană tăiată bucăți (50 g) ½ măr curățat, tăiat bucăți (50 g) 1 felie dovleac copt (50 g) zeamă de la ½ portocală, proaspăt stoarsă și strecurată 40 ml apă 2 frunze de mentă opțional ½ linguriță miere MOD DE PREPARARE: Se spală fructele, se curăță și se taie cubulețe. Se pun în blender împreună cu …
Timp de preparare: 40-50 min Ingrediente/20 bucăți 350 g dovleac, decojit și tăiat bucăți 200 g măr, decojit și tăiat bucăți 20 g ulei de măsline extravirgin 350 g carne de pui tocată 3 crenguțe pătrunjel proaspăt tocat 2 ouă 150 g făină ½ plic praf de copt ½ linguriță sare 1 vârf cuțit piper Mod de preparare: Se pun în blender dovleacul, mărul, uleiul …
Timp de preparare: 30 minute Ingrediente/6 porții 2 felii de dovleac copt 2 vinete medii ½ avocado bine copt 2 lingurițe ulei de măsline sare opțional: ceapă tocată Mod de preparare: Se taie dovleacul felii, se curăță de semințe și se coace la 200°C, cca 60-70 minute. Se curăță coaja, se taie cuburi și se pune în blender sau se pisează cu zdrobitorul de …
4 porții timp de preparare: 30 minute INGREDIENTE: 1 kg cartofi 200 ml iaurt 2 căței de usturoi ½ linguriță ulei (opțional) Sare și piper după gust O legătură de pătrunjel (opțional) MOD DE PREPARARE: Curăță cartofii și taie-i în cuburi sau rondele. Fierbe cartofii în apă cu sare până devin moi, dar nu sfărâmicioși (aproximativ 15-20 de minute). Scurge cartofii și lasă-i să se …
4 porții timp de preparare: 30 minute INGREDIENTE: 2 cepe 1 cățel de usturoi 20 ml ulei 350 g legume 3 fire de pătrunjel 1000 ml apă 1 praf de sare 1 praf de piper 1 lingură smăntână 1 felie de pâine albă pentru crutoane MOD DE PREPARARE: Se toacă ceapa și usturoiul și se înăbușă într-o cratiță mai înaltă în ulei …
4 porții timp de preparare: 30 minute INGREDIENTE: 500 ml lapte 2 gălbenușuri sau 1 ou întreg 50 g zahăr esență de vanilie (baton sau extract) 1 praf de sare 30 g făină sau amidon de porumb Pentru decor: fructe de sezon MOD DE PREPARARE: Se bat gălbenușurile cu zahărul și vanilia într-o cratiță. Se adaugă sarea și făina (sau amidonul). …
2 porții timp de preparare: 30 minute INGREDIENTE: 1 ardei gras/kapia 70-80 g brânză (telemea, brânză proaspătă) 10 g unt 3 fire de mărar 4 felii de pâine prăjită MOD DE PREPARARE: Se amestecă brânza cu untul și mărarul tocat cu ajutorul unei furculițe. Se scoate cotorul și semințele ardeiului și se umple cu amestecul de brânză. Se taie felii și se pune …
70% dintre copiii români mănâncă zilnic alimente nesănătoase, încă de la împlinirea vârstei de 1 an conform studiului Evaluarea stării de sănătate a copiilor și tinerilor, grupa de vârstă 1-24 ani [1] prezentat de către expertul INSMC, CS 1 Dr. Ecaterina Stativă. Consumul alimentelor de risc pentru sănătate face parte din practica alimentară curentă a copiilor încă din primii ani de viață, doar 30% dintre …
Chef Marcian Vodnar (The Grill) și dr. Diana Voican, medic pediatru și director medical al programului Sănătos de mic, ne-au pregătit de Crăciun. La atelierul de live cooking, (Pre)gătit de Crăciun, am ”creat” 2 rețete delicioase și sănătoase, concepute special pentru invitații noștri de către chef Marcian Vodnar (The Grill) și am primit sfaturi despre un stil de viață sănătos, de la Dr. Diana Voican. …
6 porții timp de preparare: 30 minute INGREDIENTE: 75 g baby spanac 1 ou 1 cană băutură vegetală Alpro Shh…This is NOT M*ILK 3,5% (250 ml) 1 cană făină 1 ceașcă unt topit/ulei de măsline Pentru umplutură: 300 g brânză de vaci 25 g baby spanac 1 avocado 350 g roșii cherry 3 fire de ceapă verde 1 lime/lămâie Sare, piper, coriandru, mărar …
Timp de preparare: 10 minute Porții: 20 bomboane Ingrediente: 100 g unt moale ½ banană 1 lingură zahăr pudră (opțional) 2 linguri lapte praf 20 migdale blanșate sau alune de pădure 2-3 linguri fulgi de cocos Mod de preparare: Se amestecă untul cu banana, zahărul și laptele praf. Se fac biluțe care se umplu cu o migdală și se tăvălesc prin nuca de …
Timp de preparare: 15 minute Porții: 2 Ingrediente: 1 ananas 1 pachet cocktail fructe de mare 2-3 midii în cochilie 2 creveți întregi 1 ceașcă băutură vegetală de cocos 1 lingură ulei de măsline 1 lingură unt sare, pier Mod de preparare: Se taie ananasul în două jumătăți și se scoate pulpa. Se taie pulpa cubulețe. Se încinge o tigaie și se pune …
Timp de preparare: 30 minute Porții: 1 Ingrediente: 50 g quinoa 150 ml lapte sau băutură vegetală 5 g unt vanilie (baton sau extract) scorțișoară Mod de preparare: Se lasă quinoa la hidratat în apă cu puțină zeamă de lămâie pentru câteva ore (sau peste noapte). Se clătește bine și se pune la fiert în lapte/băutură vegetală. Se lasă vasul pe foc mic amestecând …
Timp de preparare: 10 minute 30 bomboane Ingrediente: 100 g miez de nucă 100 g migdale 100 g curmale fără sâmburi 100 g dovleac copt 1 linguriță miere ½ linguriță scorțișoară 1 lingură pudră de pulpă de dovleac 1 lingură pudră de semințe de dovleac Mod de preparare: Se pun în chopper nuca, migdalele și scorțișoara și se mixează până devin pudră. Se …
Timp de preparare: 20 minute Porții 6-8* Ingrediente: 500 g paste 1 litru de stoc de legume + 4 l apă sau 1 cub concentrat de legume dizolvat în 5 l apă fiartă 1 ceapă tocată mărunt 2 ciuperci mari sau 1 conservă de ciuperci 1 lingură ulei de măsline 300g Alpro Natur 2 linguri de spanac congelat sau 1 caserolă Baby spanac Piper și …
Timp de preparare: 10 minute + timp de coacere: 20 minute Ingrediente (16 bucăți) 1 porție = 2 bucăți 200 g făină cernută 150 g fulgi de ovăz 1 plic praf de copt 3 linguri margarină topită 1 ou mare (bătut) 200 ml Băutură Alpro Ovăz No Sugars 50 g brânză sărată ½ linguriță chimen Mod de preparare: Într-un bol se amestecă făina cernută, fulgii …
Timp de preparare: 10 minute Ingrediente (1 porție): 100 ml Băutură Alpro Midgale No Sugars ½ nectarină/piersică ½ lingură afine ¼ pară 3-4 boabe de strugure 2 frunze de mentă opțional ½ linguriță miere Mod de preparare: Se spală fructele, se îndepărtează cotorul, sâmburii și, parțial, coaja dacă e nevoie (pentru piersică). Se pun în blender și se mixează. Se decorează cu câteva feliuțe de …
Timp de preparare: 10 minute + timp de coacere: 20 minute Ingrediente (pentru 3 porții): 3 ouă separate 1 vârf de cuțit praf de copt 3 linguri iaurt grecesc sau cremă de brânză dulce 1 lingură de miere Mod de preparare: Se bat albușurile. Se mixează gălbenușurile cu iaurtul/brânza. Se adaugă mierea și praful de copt. Se amestecă ușor cu o spatulă cele două compoziții. …
Timp de preparare: 10 minute + timp de coacere: 20 minute Ingrediente (pentru 3 porții) 3 ouă separate 1 vârf de cuțit praf de copt 3 linguri cremă de brânză tip Philadelphia Mod de preparare: Se bat albușurile. Se mixează gălbenușurile cu brânza și se adaugă praful de copt. Se amestecă ușor cu o spatulă cele două compoziții. Cu o lingură se pun rondele în …
Dă savoare preparatelor. Iar noi, la Sănătos de mic, o pregătim înțelept și o consumăm cu moderație. Iată ce variante de maioneză îți propune Dia, alias Dr. Diana Voican, medic pediatru și Director Medical al programului Sănătos de mic. Maioneză clasică Timp de preparare: 5 minute Ingrediente: 1 ou 1 linguriță muștar 1 linguriță suc de lămâie 1 vârf de cuțit sare 300 ml ulei …
Ingrediente/10 porții: 1 conservă năut(230-240 g net) ¼ sfeclă roșie mică crudă sau coaptă/fiartă 2 linguri tahini (pastă de susan) 2 căței de usturoi 3 linguri ulei de măsline zeama de la ½ lămâie sare, piper 1 lingură ulei de măsline și semințe de pin pentru decor lipie, ardei gras pentru servit Mod de preparare: Se scurge conserva de năut și se păstrează zeama într-o …
Timp de preparare: 6 minute Ingrediente/1 porție: 200 ml băutură vegetală Alpro Shh… This is NOT M*LK 1 linguriță de miere 1 linguriță cacao 50 ml băutură Alpro Barista 5-6 mini-bezele Mod de preparare: Se încălzește laptele (se poate folosi și rece) se adaugă cacaua și mierea. Se spumează Alpro barista și se adaugă deasupra. Se decorează cu bezele. Valori nutriționale (pentru 1 porție): Calorii: 200 …
Timp de preparare: 25 minute Ingrediente/4 porții: 200 ml băutură vegetală Alpro Shh…This is NOT M*ILK 3,5% 200g făină 1 lingură zahăr sau 1 lingură miere 3 ouă 25 g unt topit plus 10-20 g pentru gătit 10 g praf de copt 1 linguriță esență de vanilie un strop de sare opțional: frișcă, fructe pentru decor Mod de preparare: Se amestecă ingredientele: ouăle se bat …
Timp de preparare: 10 minute Ingrediente/2 porții: 250 g mazăre dulce păstăi (se găsește la magazine alimentare de tip concept-store) 500 g creveți decorticați 2 linguri ulei de măsline 10 g unt (opțional) 2 căței de usturoi ½ linguriță sare ½ linguriță rozmarin sau verdețuri mediteraneene 10 boabe de piper 10 capere 2-3 fire pătrunjel proaspăt Mod de preparare: Se pun pe foc 2 tigăi …
Timp de preparare: 10 minute Ingrediente 1 iaurt Danone natural sare, piper zeama de la ½ lămâie 5-6 fire ciboulette 1 lingură ulei de măsline Mod de preparare Se amestecă iaurtul cu un praf de sare, piper, sucul de lămâie într-un bol. Se adaugă firele de ciboulette tocate mărunt și uleiul. Se omogenizează bine. Se poate păstra la frigider, în recipient închis, 2-3 zile. …
Timp de preparare: 20 minute Ingrediente/2 porții 1 pungă de midii în cochilie 1 morcov 1 ceapă 2 căței de usturoi 250 ml apă Mod de preparare Se curăță și se taie morcovul rondele. Se curăță și ceapa și usturoiul, se taie ceapa solzișori și usturoiul se toacă mărunt. Se pornește focul la oala cu apă și se pun legumele, apoi midiile. Se aleg doar …
Timp de preparare: 10 minute Ingrediente/porție 1 legătură de leurdă ½ lămâie ½ linguriță ulei de măsline sare, piper opțional: semințe, muguri de pin Mod de preparare Se spală și se taie leurda fâșii. Se asezonează cu sucul de lămâie, uleiul de măsline, condimente. Valori nutriționale/1 porție: Calorii: 89 / Lipide: 6 g / Carbohidrați: 8 g / Fibre: 1 g / Proteine: 1 …
Timp de preparare: 20-30 de minute Ingrediente/4 porții 350 g carne tocată de curcan 1 ceapă 4 linguri pesmet 1 ou 1 lingură salvie proaspăt tocată sare, piper, boia Pentru sos: 4 linguri iaurt 3,5% 1 linguriță ciboulette (arpagic) 1 castravete Mod de preparare Se pune într-un castron carnea. Se curăță ceapa, se toacă și se adaugă la carne. Se amestecă cu oul, pesmetul, salvia …
Tentația de a mânca mult sau de a da iama prin dulciuri este mare în această perioadă, în care mamele, bunicile, mătușile și toate rudele de sex feminin din familie se întreg în meniuri care mai de care mai elaborate, pentru masa de Paște. Dr. Diana Voican, medic pediatru și director medical al programului Sănătos de mic, ne propune următorul meniu de Paște: Mic dejun …
Timp de preparare 90 minute (inclusiv aluatul de cozonac); timp de coacere 60 minute Ingrediente/12 porții 400 g aluat de cozonac 500 g brânză proaspătă de vacă 3 ouă 100 g zahăr 50 g unt 40 g făină sau pesmet fin 50 g stafide 1 plic zahăr vanilat coaja rasă de lămâie Mod de preparare Se separă ¼ din aluat; restul se întinde într-o formă …
Timp de preparare: 20 de minute, timp de răcire: 5 ore Ingrediente:(24 de porții) Cantitățile sunt pentru un tort mare de 24 de porții; pentru un tort normal (tavă cu diametrul de 25-30 cm), folosiți jumătate din cantități. Pentru crema 1: 1200 ml lapte 130 g amidon 200 g zahăr 1 linguriță esență de vanilie 3 gălbenușuri 120 g unt Pentru blat: 500 g biscuiți …
Oul este un aliment de bază, care nu trebuie să lipsească, mai ales din alimentația copiilor. Nu degeaba este numit ”comoara cu vitamine”: gălbenușul oului este o sursă neprețuită de vitamine și minerale – vitamina A, D, E, vitamine din complexul B, inclusiv vitamina B12 și acid folic, potasiu, fier și magneziu. Oul conține proteine de bună calitate, cu toți aminoacizii esențiali incluși, mai ales …
Timp de preparare: 25 minute Ingrediente/25 de bomboane: 120 g ciocolată albă 2 linguri unt de arahide 350 g ciocolată neagră sau200 g ciocolată neagră + 150 g ciocolată cu lapte Mod de preparare: Se rupe cubulețe ciocolata albă, se adaugă untul de arahide și se pune la microunde pentru 30 secunde, până se topește. Se procedează la fel și cu cele 350 g …
Pe 19 aprilie, te așteptăm în bucătăria noastră, la un nou atelier de gătit. Dia (alias Dr. Diana Voican, medic pediatru, cu specializare în nutriție), ne îndrumă să pregătim 3 rețete pentru Paște: o salată Primavera, în 2 feluri, o maioneză în 3 variante și un smoothie de primăvară. Atelierul este gratuit și se desfășoară pe platforma zoom. Înscrie-te prin ACEST FORMULAR și primești linkul …
Timp de preparare: 40 minute Ingrediente (pentru 4 porții): 3-4 cartofi mov zarzavat pentru supă (țelină, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, ceapă) 2 albușuri 500 ml lapte 1 cârnat de pui (noi am folosit de la Cocorico) frunze de mentă pentru decor Mod de preparare: Se fierb zarzavaturile. Se pune laptele la fiert într-o cratiță mai largă. Se bat albușurile spumă și, cu ajutorul unei linguri …
Timp de preparare: 10 minute, timp de coacere: 30 minute Ingrediente (pentru 16 bucăți) 500 g brânză proaspătă de vaci 1 kg iaurt grecesc cu 10% grăsime 750 ml lapte 500 g griș 100 g zahăr sau îndulcitor 2 linguri de miere 1 baton de vanilie coaja rasă de la o lămâie 5 ouă 150-200 g merișoare, stafide sau alte fructe confiate Pentru decor: 1 …
(Biluțe stil Mămăliguță cu Brânză și Smântână) Timp de preparare: 10 minute Ingrediente (pentru 20 de biluțe) 1 cutie brânză de vaci 30 g telemea sau cașcaval 20 g unt 1 cană fulgi de porumb fără zahăr pentru decor: boia de ardei dulce, mărar uscat, fulgi de ceapă uscată 1 pahar smântână Mod de preparare: Se amestecă brânza cu untul și fulgii de porumb mărunțiți. …
Timp de preparare: 10 minute Ingrediente (2 porții): 4 felii de pâine toast cu secară 60 g brânză de capră 1/2 avocado mărar, roșii cherry, felii de castravete Mod de preparare: Se rade brânza sau se strivește cu furculița. Se curăță avocado, se pasează cu furculița și se amestecă cu brânza și mărarul. Se pun sandvișurile la aparat sau la cuptor câteva minute. Se scot …
Timp de preparare 10 minute, timp de refrigerare 2-12 ore Ingrediente (4 porții): 100 g pișcoturi 2 ouă 200 g mascarpone 2 linguri zahăr/îndulcitor (stevia) 2 linguri cacao solubilă 2 linguri cacao (se poate înlocui cu pudră de carob) fructe și frunzulițe de mentă pentru decor Mod de preparare Se separă gălbenușurile și se bat cu zahărul până se albesc și se obține o …
Timp de preparare: 15 minute / Timp de coacere: 8 minute INGREDIENTE pentru 9 chifteluțe (3 porții) 2 mere 1 ou 140 ml iaurt 1 banană coaptă 1 linguriță sirop de agave/miere coaja de la o portocală sau lămâie rasă (opțional) 2 linguri făină 1 lingură ulei de măsline 1 lingură unt MOD DE PREPARARE Se rad merele, se adaugă oul bătut, banana strivită, iaurtul, …
Timp de preparare: 15 minute / Timp de coacere: 6-10 minute INGREDIENTE (pentru 4 porții de adulți/ 8 porții de copii) Pentru sosul bechamel: 2 linguri unt 2 linguri făină 300 ml lapte Sare, piper 1 linguriță muștar Pentru sandvișuri: 8 felii de pâine subțiri 8 felii de șuncă de Praga/ de pui/ curcan 4 ouă 4 linguri brânză Gruyere proaspăt rasă sau cașcaval 2 …
Pe 2 februarie gătim cu Dia, alias Dr. Diana Voican, medic pediatru și Director Medical al programului Sănătos de mic. Pregătim 2 rețete delicioase, ușor de preparat și care vor fi, cu siguranță, pe placul întregii familii. Atelierul este gratuit și se desfășoară pe platforma zoom. Înscrierea se face prin acest formular – bit.ly/azigatimcudia Croque Madame INGREDIENTE: Pentru sosul bechamel: 1 lingură unt 1 …
Se potrivesc și pentru Moș Nicolae și pentru Moș Crăciun. Și mai ales, pentru familia ta. Le poți spune biscuiți de turtă dulce sau fursecuri – sunt la fel de delicioși. Uite de ce ingrediente ai nevoie dacă vrei să îi pregătești. Ingrediente pentru 40 de bucăți 250 g făină 50 g unt 100 g miere 1 ou 1 lingură condimente pentru turtă dulce (scorțișoară, …
Pe 26 noiembrie, la ora 18, te invităm la un nou atelier de gătit sănătos, alături de Dr. Diana Voican, medic pediatru , cu specializare în nutriție. Pregătim 2 rețete sănătoase, gustoase și ușor de pregătit, care vor fi pe placul tuturor membrilor familiei. Participarea la atelier este GRATUITĂ, în baza înscrierii prin acest formular. După înscriere vei primi linkul de participare la atelierul online. …
Pe 19 noiembrie, la ora 18, te invităm în bucătăria noastră online, pe pagina de facebook Sănătos de mic – Nutriția Preșcolarului. Gătim cu Dia, alias Dr. Diana Voican, medic pediatru, cu specializare în nutriție și Director Medical al programului Sănătos de mic. Dacă mergi la cumpărături zilele acestea, nu uita să pui în coș și ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara două …
Pe 5 noiembrie, la ora 18, te invităm la un nou atelier de gătit sănătos, susținut de Dr. Diana Voican, medic pediatru, cu specializare în nutriție pediatrică și Director Medical al programului Sănătos de mic. Atelierul este transmis în direct, pe pagina de facebook Sănătos de mic Și pentru că este sezonul dovlecilor și vrem să profităm de bogăția lor nutrițională, gătim Dovlinete (Salată de …
Dia, alias Dr. Diana Voican, medic pediatru cu specializare în nutriție pediatrică, te așteaptă la o nouă sesiune de gătit sănătos. Ne vedem pe 28 octombrie, la ora 18 pe pagina de facebook Sănătos de mic – Nutriția Preșcolarului, să pregătim împreună hummus de toamnă și brioșe cu dovleac. Uite de ce ingrediente ai nevoie, ca să gătești împreună cu noi Hummus de toamnă 1 …
Obezitatea infantilă a devenit în ultimii ani o problemă de sănătate publică majoră la nivel mondial, iar România nu face excepție. Obezitatea cauzată de un stil de viață nesănătos este problema de sănătate numărul 1 la copiii români, conform datelor INSP, iar prevalența ei este în creștere. Pe 3 noiembrie, la ora 18, te invităm la conferința Obezitatea: un pericol mare, de la vârste mici. …
…ca să-ți spun ce să gătești! Dr. Diana Voican preia de la distanță, virtual, controlul frigiderului tău și îți spune ce să gătești sănătos din ingredientele pe care le ai. Emisiunea se transmite live pe pagina de facebook Sănătos de mic – Nutriția Preșcolarului. Dacă vrei să afli cum să gătești mai sănătos și mai gustos, dar și informații mai puțin cunoscute despre nutriție, scrie-ne …
Pe 13 octombrie, la ora 18.00, te așteptăm la un atelier de gătit sănătos, cu Dr. Diana Voican, medic pediatru, cu specializare în nutriție pediatrică. Atelierul se desfășoară online, pe platforma ZOOM și este gratuit. Pentru a putea participa la atelier, te rugăm înscrie-te prin acest formular. După ce completezi formularul, vei primi linkul de participare la atelier. Gătim cârnați (sănătoși) în plapumă și Perlele …
Pe 5 octombrie te invităm să vii în bucătăria noastră online. La atelierul de gătit Sănătos, Azi gătim cu Dia, transmis live, pe pagina de facebook Sănătos de mic – Nutriția Preșcolarului, pregătim Prepeluțe (chifteluțe umplute cu ouă de prepeliță) și Desertul Vrăjitoarelor (dovleac copt cu miere, scoțișoară și dressing de portocale. Uite de ce ingrediente ai nevoie ca să gătești alături de noi: Pentru …
Ingrediente pentru o porție: o lipie din făină integrală 100 g piept de pui tras la tigaie sau gătit la cuptor, un castravete murat salată verde Pentru sos: o lingură ulei de măsline 1/2 linguriță turmeric 1/2 linguriță muștar Dijon zeamă de la 1/2 lămâie sare și piper după gust Mod de preparare Pune lipia la încălzit într-o tigaie pentru a o face mai ușor …
Ingrediente pentru 4 porții: o cană fulgi de ovăz 2 banane coapte o lingură semințe de chia 1/2 linguriță scorțișoară 1/2 cană fructe de pădure 1/2 linguriță bicarbonat zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Folosește un blender de mână sau o furculiţă, pentru a zdrobi bananele. Adaugă fulgii de ovăz, seminţele de chia, cele de cânepă, scorţișoara și bicarbonatul de sodiu, stins cu …
Sunt bine cunoscute avantajele picnicului, fie că e unul improvizat în sufragerie spre amuzamentul celor mici, fie că porniți organizat către un anumit loc. Starea de relaxare, timpul de calitate petrecut cu cei dragi, conectarea cu natura sunt doar câteva dintre beneficii. Dar ceea ce este și mai plăcut este pregătirea pentru picnic. Sau dacă nu e chiar la îndemână de pregătit, te ghidăm noi …
Pachețel gata în câteva minute și cu maximum 5 ingrediente. Așa arată visul părinților în această perioadă în care școala se schimbă de la o săptămâna la alta și oferă zilnic noi provocări în gestionarea timpului cât mai eficient. În aceste condiții, nu este de mirare că dorințele adulților care lucrează de acasă iau forma unor delicioase pachețele calde, rapide, ușor de făcut, la care …
Am lansat primul pachet educațional complet pentru o alimentație sănătoasă în familie dezvoltat în programul Sănătos de mic ꟷ Ghidul pentru părinți și Jocul Căpitanul Farfurie, la Cluj în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania. Evenimentul de lansare s-a bucurat de prezența a doi invitați special: Prof. Univ. Dr. Nicolae Hâncu, Membru de Onoare al Academiei Române și dna Prof. Dr. Adelhaida Kerekes, Inspector General Școlar Adjunct, ISJ Cluj. Deși obezitatea …
INGREDIENTE pentru 3 porții 3 cârnați (noi am folosit Cocorico Sausage – 100% doar carne de pui și condimente naturale) 1 foaie aluat fraged MOD DE PREPARARE:= Se întinde aluatul. Se taie 3 fâșii și se ”învelesc” cârnații înfășurând fâșiile în jurul lor. Se coc în tavă, pe foaie de copt, în cuptorul preîncălzit la 200°, 25-30 minute. Valori nutriționale (pentru 1 porție) Calorii: 270; Lipide: …
INGREDIENTE/4 porții ½ cană goji (50g) 1 banană (150g) 4-5 curmale (20g) 4 caise uscate (20g) ½ cană nuci (50g) ¼ cană fulgi de migdale (20g) 4 căpșune pentru decor (40g) MOD DE PREPARARE: Se înmoaie goji în 100 ml apă pentru cca 10-15 minute. Se pun în chopper ingredientele uscate și se mărunțesc bine. Se adaugă curmalele și caisele și se mixează. Se scurg …
INGREDIENTE pentru 10 porții (1 porție = 3 bucăți) 500 g orez pentru sushi 120 ml oțet de orez 2 morcovi 2 castraveți 1 avocado 140 g somon afumat 6 foi alge de mare ”nori” 1 lingură semințe de susan USTENSILE: oală cu capac folie de plastic covoraș de bambus tocător cuțit MOD DE PREPARARE: Se spală orezul în apă rece, clătind de cinci ori …
INGREDIENTE/ (4 porții) 200 ml frișcă lichidă neîndulcită ½ banană (50-60 g) 200 g căpșune câteva frunze de mentă pentru decor MOD DE PREPARARE: Se bate frișca bine cu mixerul, se adaugă banana strivită cu o furculiță și cășunele, spălate. Se păstrează 2 fructe pentru decor. Se pune spuma în pahare și se decorează cu feliuțe de căpsune și frunzulițe de mentă. Valori nutriționale (pentru …
Masa e mai distractivă atunci când în farfurie te așteaptă o bufniță, un pirat sau un peștișor. Gustările haioase sunt cea mai la îndemână modalitate prin care poți servi alimente sănătoase celui mic. Nu îți ocupă atât de mult timp precum ai crede, iar pe cel mic îl vor distra. Dacă totuși, ai un mofturos, nu te îngrijora! – te sfătuiește Ana Pantazescu, psihoterapeut, specialist …
INGREDIENTE/2 cozonaci 500 g făină 250 ml lapte 150 g zahăr 100 ml ulei/unt topit 3 gălbenușuri 7 g drojdie uscată (1 pachețel) coaja rasă de la 1 lămâie 1 ou pentru uns MOD DE PREPARARE Se pun toate ingredientele în mașina de pâine și se setează programul pentru frământat. La finalul programului se răstoarnă aluatul pe o suprafață unsă cu ulei sau presărată cu …
Din vopsitul ouălor poți face o lecție distractivă și educativă. Copiii vor fi uimiți și vor afla o mulțime de lucruri interesante. Inspiră-te din ideile următoare și pune de acum pe lista de cumpărături ingredientele pentru ouă creative pe care le poți face de Paște împreună cu cei mici. Dă click de imaginea de mai jos pentru a descărca pdf-ul complet: Ce să știi …
GRUPA 1 (G1) – SECTOR 4 cadre medicale și cadre didactice din grădinițele din sectorul 4 MODUL NUTRIȚIE PARTICIPANȚI: asistente/medici + educatori data ore tema speaker adresă curs 28.03.2019 14:00 – 20:00 teorie G1.T1 SAMAS Dr Diana Voican Casa Corpului Didactic, Splaiul Independenței nr. 315 A, mansardă, etaj 3 29.03.2019 14.00-20.00 teorie G1.T2 SAMAS/ Dr Diana Voican 5.04 2019 14:00 -20:00 comportament G1.C prof Sorina …
Până la vârsta de 8 ani, 26,8% dintre copiii români sunt deja supraponderali sau obezi! Obezitatea ocupă locul 2 într-un top al problemelor de sănătate pentru copiii preșcolari și școlari din România. Asociația SAMAS te invită la seminarul ”Sănătos de mic”, care va avea loc pe 27 octombrie, între orele 13.30 – 16.00, la Sala Dalles, în cadrul MaternoPedia – conferința despre sănătatea mamei și …
Marți, 27 martie 2018, a avut loc la Palatul Parlamentului, sub patronajul Comisiei de Sănătate Publică din Senatul României, conferința dedicată necesității educației nutriționale în rândul copiilor și prezentarea programului național ”Sănătos de mic – Prevenția începe cu educația”. Mai multe detalii, aici. The post Conferința Sănătos de mic appeared first on Sănătos de Mic.