Croque Madame
Timp de preparare: 15 minute / Timp de coacere: 6-10 minute
INGREDIENTE
(pentru 4 porții de adulți/ 8 porții de copii)
Pentru sosul bechamel:
- 2 linguri unt
- 2 linguri făină
- 300 ml lapte
- Sare, piper
- 1 linguriță muștar
Pentru sandvișuri:
- 8 felii de pâine subțiri
- 8 felii de șuncă de Praga/ de pui/ curcan
- 4 ouă
- 4 linguri brânză Gruyere proaspăt rasă sau cașcaval
- 2 linguri parmezan ras
MOD DE PREPARARE:
Faceți sosul bechamel:
- Topiți untul într-o cratiță la foc mediu. Amestecați făina și fierbeți, amestecând constant, timp de aproximativ 3 minute. Adăugați treptat laptele, amestecând bine până când amestecul este omogen și se îngroașă ușor. Condimentați cu sare (puțină!) și piper.
- Luați de pe foc și adăugați muștarul. Dați deoparte în timp ce faceți sandvișurile. Sosul se poate prepara și păstra la frigider cca 1 săptămână.
Asamblați sandvișurile:
- Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt și lăsați deoparte.
- Întindeți fiecare felie de pâine cu un strat subțire de bechamel, întinzând-o până la margini. Puneți 4 felii de pâine, cu bechamel în sus, pe tava de copt pregătită.
- Acoperiți pâinea cu o bucată de șuncă și un strop de gruyere proaspăt ras și parmezan. Acoperiți cu o altă felie de pâine, cu bechamel în sus, apoi presărați gruyere și parmezan rămas.
- Coaceți 5-6 minute, până când brânza se topește, apoi dați cuptorul pe grill și prăjiți până când brânza de deasupra devine ușor aurie, 2-4 minute.
- În timp ce sandvișurile se coc, încălziți o tigaie mare la foc mediu-mare. Ungeți tava cu unt sau spray de gătit antiaderent și spargeți ouăle în tigaia fierbinte. Reduceți focul la mediu și gătiți câteva minute. Ouăle pot fi făcute și în varianta pe apă. Puneți un ou deasupra fiecărui sandviș fierbinte.
Valori nutriționale (pentru 1 porție adult)
Calorii: 689 / Lipide: 42 g, grăsimi saturate 22 g, colesterol 278 mg / Carbohidrați: 39 g, Fibre: 3 g / Proteine:38 g / Fier: 4 mg / Calciu: 708 mg
The post Croque Madame appeared first on Sănătos de Mic.