Budincă de griș cu iaurt
Timp de preparare: 10 minute, timp de coacere: 30 minute
Ingrediente (pentru 16 bucăți)
- 500 g brânză proaspătă de vaci
- 1 kg iaurt grecesc cu 10% grăsime
- 750 ml lapte
- 500 g griș
- 100 g zahăr sau îndulcitor
- 2 linguri de miere
- 1 baton de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie
- 5 ouă
- 150-200 g merișoare, stafide sau alte fructe confiate
Pentru decor:
- 1 pahar iaurt/smântână
- 2 linguri zahăr pudră (opțional)
- 50 g unt + 4 linguri pesmet
- fructe proaspete, frunze de mentă
Mod de preparare:
Se pun într-o cratiță laptele, iaurtul, 100 g zahăr, mierea, batonul de vanilie tăiat pe lungime, coaja de lămâie și se omogenizează. Se pune cratița pe foc mic și, când fierbe, se adaugă grișul în ploaie, amestecând energic ca să nu se formeze cocoloașe. Se fierbe câteva minute, până se îngroașă, se ia de pe foc și se lasă la răcit. Se adaugă ouăle, pe rând, amestecând după fiecare. Se pun fructele uscate și se coace în tavă de 30/40 cm, pe hârtie de copt, timp de 30-40 de minute la 180° C. În timp ce budinca este la cuptor, se topește untul într-o tigaie și se rumenește pesmetul, adăugând la final și cele 2 linguri de zahăr. Se taie budinca și se servește cu iaurt/smântână și pesmet, decorată cu fructe proaspete.
Valori nutriționale (pentru 1 bucată):
Calorii: 304 / Lipide: 8 g, grăsimi saturate 2 g / Carbohidrați: 44 g / Fibre: 2 g / Proteine: 13 g
The post Budincă de griș cu iaurt appeared first on Sănătos de Mic.