Supă de cartofi mov cu găluște
Timp de preparare: 40 minute
Ingrediente (pentru 4 porții):
- 3-4 cartofi mov
- zarzavat pentru supă (țelină, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, ceapă)
- 2 albușuri
- 500 ml lapte
- 1 cârnat de pui (noi am folosit de la Cocorico)
- frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare:
Se fierb zarzavaturile. Se pune laptele la fiert într-o cratiță mai largă. Se bat albușurile spumă și, cu ajutorul unei linguri se fac găluște care se pun în lapte; se dă focul la minim și se fierb câteva minute. Se scot cu o spumieră pe o farfurie. Se pun zarzavaturile în blender și se mixează. Se adaugă zeama în care au fiert și puțin lapte pentru a regla consistența. Se taie rondele subțiri cârnăciorul; se rumenesc într-o tigaie antiaderentă sau unsă cu puțin unt. Se pune supa în bol, se adaugă 2-3 găluște și rondele de cârnăciori, se decorează cu frunze verzi.
Valori nutriționale (pentru 1 porție):
Calorii: 181 / Lipide: 8 g / Carbohidrați: 19 g / Fibre: 3 g / Proteine: 8 g
The post Supă de cartofi mov cu găluște appeared first on Sănătos de Mic.