Chifteluțe de curcan cu sos de iaurt
Timp de preparare: 20-30 de minute
Ingrediente/4 porții
- 350 g carne tocată de curcan
- 1 ceapă
- 4 linguri pesmet
- 1 ou
- 1 lingură salvie proaspăt tocată
- sare, piper, boia
Pentru sos:
- 4 linguri iaurt 3,5%
- 1 linguriță ciboulette (arpagic)
- 1 castravete
Mod de preparare
Se pune într-un castron carnea. Se curăță ceapa, se toacă și se adaugă la carne. Se amestecă cu oul, pesmetul, salvia și condimentele. Se formează 12 chiftele. Se prăjesc în tigaie antiaderentă unsă cu ulei de măsline câte 8 minute pe fiecare parte sau se pun în cuptorul preîncălzit la 180˚C, pe hârtie de copt, cca 20-25 minute. Se amestecă iaurtul cu ciboulette tocat. Se curăță castravetele, se taie cubulețe și se încorporează în iaurt.
Valori nutriționale/porție
(1 porție=3 chifteluțe)
Calorii: 216 / Lipide: 8 g / Carbohidrați: 6 g / Proteine: 28 g / Ca: 400 mg
The post Chifteluțe de curcan cu sos de iaurt appeared first on Sănătos de Mic.