M de la maioneză
Dă savoare preparatelor. Iar noi, la Sănătos de mic, o pregătim înțelept și o consumăm cu moderație. Iată ce variante de maioneză îți propune Dia, alias Dr. Diana Voican, medic pediatru și Director Medical al programului Sănătos de mic.
Maioneză clasică
Timp de preparare: 5 minute
Ingrediente:
- 1 ou
- 1 linguriță muștar
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1 vârf de cuțit sare
- 300 ml ulei (măsline, floarea-soarelui)
Mod de preparare:
Se pune oul întreg în vasul blenderului (mixer vertical) și se adaugă și restul ingredientelor. Se pune blenderul pe fundul vasului și, fără a-l mișca, se mixează 1 minut cu viteză mare. Se ridică ușor blenderul, apoi se mixează în continuare, ridicând de câteva ori în sus și în jos.
Valori nutriționale (pentru întreaga cantitate):
Calorii: 2550 / Lipide: 279 g, grăsimi saturate 29 g / Carbohidrați: 1 g, Fibre: 0 g / Proteine: 7 g
Maioneză fără ou
Timp de preparare: 5 minute
Ingrediente:
- 50 ml lapte, băutură vegetală (soia, ovăz, migdale etc)
- 100 ml ulei (măsline, floarea-soarelui)
- 1 vârf de cuțit sare
- 1 linguriță suc de lămâie
Mod de preparare:
Se pune laptele în vasul blenderului (mixer vertical), se adugă uleiul și sarea. Se pune blenderul pe fundul vasului și, fără a-l mișca, se mixează 1 minut cu viteză mare. Se ridică ușor blenderul, apoi se mixează în continuare ridicând de câteva ori în sus și în jos. Se adaugă sucul de lămâie și se mai mixează de câteva ori.
Valori nutriționale (pentru întreaga cantitate):
Calorii: 848 / Lipide: 92 g, grăsimi saturate 10 g / Carbohidrați: 2 g, Fibre: 0 g / Proteine: 2 g
The post M de la maioneză appeared first on Sănătos de Mic.