Rozummus (Hummus roz cu sfeclă roșie)
Ingrediente/10 porții:
- 1 conservă năut(230-240 g net)
- ¼ sfeclă roșie mică crudă sau coaptă/fiartă
- 2 linguri tahini (pastă de susan)
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- zeama de la ½ lămâie
- sare, piper
- 1 lingură ulei de măsline și semințe de pin pentru decor
- lipie, ardei gras pentru servit
Mod de preparare:
Se scurge conserva de năut și se păstrează zeama într-o cană, pentru a o folosi dacă dorim o consistență mai moale. Se pun în blender toate ingredientele și se mixează. Pasta de năut cu sfeclă rezultată se pune în bol și se decorează cu ulei de măsline și cu semințele de pin. Se servește cu lipie sau cu felii de ardei.
Valori nutriționale (pentru 1 porție):
Calorii: 112 / Lipide: 10 g, grăsimi saturate 1 g / Carbohidrați: 4 g, Fibre: 1 g / Proteine: 2 g
The post Rozummus (Hummus roz cu sfeclă roșie) appeared first on Sănătos de Mic.