Plăcintă cu dovleac, stafide și nuci
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente/20 de porții:
- 1 dovleac mediu (aproximativ 1 kg), din care rămâne cca 700 g pulpă
- 450 g făină
- 90 g ulei
- 180 g apă carbogazoasă
- 20 g zahăr pentru aluat + 100 g pentru dovleac
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Într-un bol puneți făina, praful de copt, apa, uleiul, zahărul și sarea și frământați-le bine. Scoateți aluatul și lăsați-l 30 minute la frigider. Curățați dovleacul de coajă și semințe, apoi tăiați-l în cuburi mici și puneți-l la foc mic împreună cu zahărul pentru 15-20 minute. Luați de pe foc și adăugați scorțișoara, stafidele și miezul de nucă, tras puțin la cuptor. Scoateți aluatul și întindeți 2 foi de mărimea tăvii. Așezați prima foaie în tavă pe hârtie de copt și înțepați-o cu furculița. Puneți umplutura de dovleac, apoi puneți a doua foaie; înțepați-o cu furculița. Preîncălziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă mare cu hârtie de copt. Dați la cuptor 30 min.
Tăiați plăcinta și pudrați cu zahăr.
Valori nutriționale/porție:
Calorii: 159 / Lipide: 10,5 g / Carbohidrați: 117 g, fibre 3 g / Proteine: 5 g
The post Plăcintă cu dovleac, stafide și nuci appeared first on Sănătos de Mic.