Supă cremă de dovleac
Timp de preparare: 40 min
Ingrediente/4-6 porții:
- 1 dovleac mediu (aproximativ 1 kg)
- 1 ceapă mare
- 1 cățel de usturoi
- 1 litru de apă sau supă de legume
- 2 linguri de ulei (ulei de măsline)
- sare și piper după gust
- opțional: smântână sau iaurt pentru servire
- semințe de dovleac pentru decor
Mod de preparare:
Curăță dovleacul de coajă și semințe, apoi taie-l în cuburi. Curăță și taie cartofii, ceapa, usturoiul și morcovul. Într-o oală mare, încălzește uleiul la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin translucide. Adaugă dovleacul, cartofii și morcovul în oală. Amestecă bine și lasă-le să se călească timp de 5 minute. Adaugă apa sau supa de legume și adu la fierbere. Redu focul și lasă să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, până când legumele sunt moi. Folosește un blender vertical pentru a pasa legumele până obții o consistență cremoasă. Dacă supa este prea groasă, poți adăuga puțină apă sau supă de legume. Adaugă sare și piper după gust. Servește supa caldă, cu smântână sau iaurt deasupra; decorează cu semințe de dovleac. Această supă este nu doar gustoasă, dar și foarte nutritivă și economică. Poftă bună!
Valori nutriționale/porție:
Calorii: 120 / Lipide: 4 g / Carbohidrați: 20 g, fibre 4 g / Proteine: 2 g
The post Supă cremă de dovleac appeared first on Sănătos de Mic.