Baton cu ovăz și fructe
Ingrediente pentru 4 porții:
- o cană fulgi de ovăz
- 2 banane coapte
- o lingură semințe de chia
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/2 cană fructe de pădure
- 1/2 linguriță bicarbonat
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Folosește un blender de mână sau o furculiţă, pentru a zdrobi bananele. Adaugă fulgii de ovăz, seminţele de chia, cele de cânepă, scorţișoara și bicarbonatul de sodiu, stins cu sucul de lămâie. Spală fructele de pădure și adaugă-le în amestecul cu ovăz. Transferă compoziţia într-o tavă mică tapetată cu hârtie de copt sau într-un vas de tip Jena (yena). Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 20-25 de minute. După ce se răcește taie batonul în patru și stropește-l cu puţină miere. (Atenție! – mierea este contraindicată pentru copiii sub 1 an, din cauza riscului de botulism).
Rețetă pregătită de Emi Kovacs, educator nutriționist, colaborator în programul Sănătos de mic.
Articolul Baton cu ovăz și fructe a fost publicat pentru prima dată pe Sănătos de Mic.