Bomboane cu unt de arahide
Timp de preparare: 25 minute
Ingrediente/25 de bomboane:
- 120 g ciocolată albă
- 2 linguri unt de arahide
- 350 g ciocolată neagră sau200 g ciocolată neagră + 150 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Se rupe cubulețe ciocolata albă, se adaugă untul de arahide și se pune la microunde pentru 30 secunde, până se topește. Se procedează la fel și cu cele 350 g ciocolată neagră. Se pun forme mici de brioșe într-o tavă specială și se pune în fiecare formă câte o lingură din compoziția cu unt de arahide și o lingură din ciocolata neagră; se pune la frigider tava pentru 5 minute. Se scoate tava și se pune în fiecare formă restul de ciocolată; se reîncălzește în microunde dacă s-a întărit. Se mai pune tava 10 minute la frigider.
Valori nutriționale
(pentru 1 bomboană; 1 porție=2 bomboane):
Calorii: 139 / Lipide: 9 g, grăsimi saturate 4 g / Carbohidrați: 12 g, Fibre: 0 g / Proteine: 2 g
Cât zahăr conține o bomboană:
- Ciocolată albă=60 g
- Ciocolată cu lapte=75 g
- Ciocolată neagră=82 g
TOTAL=217 g/24 bomboane= 9,04 g/bomboană
The post Bomboane cu unt de arahide appeared first on Sănătos de Mic.