Budincă/ Cremă de vanilie
4 porții
timp de preparare: 30 minute
INGREDIENTE:
- 500 ml lapte
- 2 gălbenușuri sau 1 ou întreg
- 50 g zahăr
- esență de vanilie (baton sau extract)
- 1 praf de sare
- 30 g făină sau amidon de porumb
Pentru decor:
- fructe de sezon
MOD DE PREPARARE:
Se bat gălbenușurile cu zahărul și vanilia într-o cratiță.
Se adaugă sarea și făina (sau amidonul).
Se pune pe foc mic și se amestecă continuu până se îngroașă.
Se pune în boluri și se servește.
Se decorează cu fructe de sezon.
Valori nutriționale (pentru 1 porție/1 clătită):
Calorii: 192
Lipide: 18 g, grăsimi saturate 137 g
Carbohidrați: 25 g, Fibre: 1 g
Proteine: 6 g
Calciu: 164 mg
Fier: 0,5 mg
conținut redus de zahăr
conținut important de calciu
buget redus
The post Budincă/ Cremă de vanilie appeared first on Sănătos de Mic.