Supă cremă de legume de sezon cu crutoane
4 porții
timp de preparare: 30 minute
INGREDIENTE:
- 2 cepe
- 1 cățel de usturoi
- 20 ml ulei
- 350 g legume
- 3 fire de pătrunjel
- 1000 ml apă
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper
- 1 lingură smăntână
- 1 felie de pâine albă pentru crutoane
MOD DE PREPARARE:
Se toacă ceapa și usturoiul și se înăbușă într-o cratiță mai înaltă în ulei până se înmoaie.
Se adaugă legumele tăiate cubulețe și apa și se fierb 20-30 minute la foc mediu/mic.
Se strecoară legumele prin sită, păstrând zeama. Se pasează legumele sau se mixează cu mixerul vertical.
Se adaugă zeamă până la consistența dorită, se mai pune cratița pe foc mic încă 5-6 minute, adăugând sare, piper și pătrunjel tocat mărunt.
Se servește cu smântână și crutoane.
Valori nutriționale (pentru 1 porție):
Calorii: 150
Proteine: 4 g
Carbohidrați: 9 g
fibre: 3,6 g
Grăsimi: 5 g
The post Supă cremă de legume de sezon cu crutoane appeared first on Sănătos de Mic.