Cartofi cu iaurt și usturoi
4 porții
timp de preparare: 30 minute
INGREDIENTE:
- 1 kg cartofi
- 200 ml iaurt
- 2 căței de usturoi
- ½ linguriță ulei (opțional)
- Sare și piper după gust
- O legătură de pătrunjel (opțional)
MOD DE PREPARARE:
Curăță cartofii și taie-i în cuburi sau rondele.
Fierbe cartofii în apă cu sare până devin moi, dar nu sfărâmicioși (aproximativ 15-20 de minute).
Scurge cartofii și lasă-i să se răcească puțin.
Într-un bol, amestecă iaurtul cu usturoiul zdrobit, verdeața, uleiul, sare și piper după gust.
Adaugă cartofii în bol și amestecă ușor.
La final, presară pătrunjel tocat fin deasupra pentru un plus de prospețime.
Valori nutriționale (pentru 1 porție):
Calorii: 316,5 kcal
Proteine: 6,15 g
Carbohidrați: 53,4 g
Grăsimi: 9,5 g
Articolul Cartofi cu iaurt și usturoi a fost publicat inițial pe Sănătos de Mic.