Dovlinete (salată de vinete cu dovleac)
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente/6 porții
- 2 felii de dovleac copt
- 2 vinete medii
- ½ avocado bine copt
- 2 lingurițe ulei de măsline
- sare
- opțional: ceapă tocată
Mod de preparare:
Se taie dovleacul felii, se curăță de semințe și se coace la 200°C, cca 60-70 minute. Se curăță coaja, se taie cuburi și se pune în blender sau se pisează cu zdrobitorul de cartofi. Se coc și vinetele, se curăță de coajă, se toacă și se amestecă cu piureul de dovleac. Se zdrobește avocado cu furculița și se adaugă peste vinete. Se adaugă uleiul de măsline și puțină sare.
Valori nutriționale (pentru 1 porție):
Calorii: 71 / Lipide: 5 g, grăsimi saturate 1 g / Carbohidrați: 5 g, Fibre: 1 g / Proteine: 1 g
The post Dovlinete (salată de vinete cu dovleac) appeared first on Sănătos de Mic.