Mazăre cu creveți
Timp de preparare: 10 minute
Ingrediente/2 porții:
- 250 g mazăre dulce păstăi (se găsește la magazine alimentare de tip concept-store)
- 500 g creveți decorticați
- 2 linguri ulei de măsline
- 10 g unt (opțional)
- 2 căței de usturoi
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță rozmarin sau verdețuri mediteraneene
- 10 boabe de piper
- 10 capere
- 2-3 fire pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Se pun pe foc 2 tigăi wok, se pune câte o jumătate din cantitatea de ulei și de unt în fiecare și se lasă la încins. Într-una dintre tigăi se pune mazărea cu puțină sare, rozmarinul și boabele de piper, plus o cană de apă; se fierbe la foc mediu cu capac 5-6 minute și apoi fără capac, până scade apa. În cealaltă tigaie se pune usturoiul tăiat feliuțe și se adaugă creveții cu tot cu glazura congelată. Se fierb la foc mediu până scade lichidul aproape complet, circa 10 minute. Se pun pe farfurie și se decorează cu capere și pătrunjel verde.
Valori nutriționale/porție
Calorii: 385 / Lipide: 7 g / Carbohidrați: 17 g; fibre 6 g / Proteine: 6 g. Preparat bogat în fier; conține Omega-3.
The post Mazăre cu creveți appeared first on Sănătos de Mic.