Pască
Timp de preparare 90 minute (inclusiv aluatul de cozonac); timp de coacere 60 minute
Ingrediente/12 porții
- 400 g aluat de cozonac
- 500 g brânză proaspătă de vacă
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 50 g unt
- 40 g făină sau pesmet fin
- 50 g stafide
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja rasă de lămâie
Mod de preparare
Se separă ¼ din aluat; restul se întinde într-o formă rotundă de silicon sau cu pereți detașabili, cu diametrul de cca 30 cm. Se freacă gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat, făina, coaja de lămâie, se adaugă untul topit, brânza și făina, apoi albușurile bătute spumă. Se pun și stafidele și se toarnă compoziția peste aluat. Restul de aluat se împarte în două bucăți din care se fac 2 suluri de grosimea unui creion, se împletesc și se pun pe marginea formei. Opțional se modelează și o cruce. Se unge marginea împletită cu ou și se pune în cuptorul preîncălzit la 180˚, cca 60 minute.
Valori nutriționale /porție:
Calorii: 300 / Lipide: 16 g / Carbohidrați: 41 g / Fibre: 3 g / Proteine: 12 g
The post Pască appeared first on Sănătos de Mic.