Tort cu 2 creme
Timp de preparare: 20 de minute, timp de răcire: 5 ore
Ingrediente:(24 de porții)
Cantitățile sunt pentru un tort mare de 24 de porții; pentru un tort normal (tavă cu diametrul de 25-30 cm), folosiți jumătate din cantități.
Pentru crema 1:
- 1200 ml lapte
- 130 g amidon
- 200 g zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
- 3 gălbenușuri
- 120 g unt
Pentru blat:
- 500 g biscuiți
- 5 linguri nucă de cocos
- 5 linguri nutella
- 100 g unt
- 100 ml frișcă lichidă
Pentru crema 2:
- 400 g fulgi de ciocolată neagră
- 250 ml frișcă lichidă
Mod de preparare
Crema 1: Se amestecă cu 400 ml lapte rece cu amidonul de porumb. Se pune restul de lapte pe foc mic într-o crăticioară și se adaugă amidonul amestecat cu lapte, zahărul, gălbenușurile, untul, vanilia și se fierbe până se îngroașă. Se lasă la răcit.
Blatul: Se fărâmițează biscuiții în chopper și se pun într-un bol. Se adaugă nuca de cocos, nutella, untul, frișca lichidă.
Crema 2: Se adaugă peste fulgii de ciocolată frișca lichidă fierbinte, se lasă 1 minut, apoi se omogenizează. Se pune la rece 4 ore.
Într-o formă de tort cu pereți detașabili se pune compoziția de blat se presează bine cu fundul unui pahar, se adaugă crema 1 și apoi crema 2. Se pune la rece 4-5 ore. Se decorează cu fructe, fulgi de cocos, frunze de mentă.
Valori nutriționale (pentru 1 porție):
Calorii: 376 / Lipide: 22 g, grăsimi saturate 15 g / Carbohidrați: 40 g, Fibre: 3 g, zaharuri 20 g / Proteine: 6 g
Cât zahăr are o porție?
Zahăr ca atare = 200 g / Nutella = 50 g / Fulgi de ciocolată = 160 g
Total: 410 g/24 bucăți = 17,08 g/bucată
ATENȚIE: recomandarea OMS este ca zahărul consumat zilnic de către copii să nu depășească 20 g! Practic, dacă un copil mănâncă o felie din acest tort, nu ar mai trebui să consume și alte preparate care conțin zahăr. Vezi AICI mai multe despre zahăr și problemele pe care le poate crea când e consumat în exces!
Dacă există probleme cu greutatea, glicemia, colesterolul reducem cantitățile:
Zahăr = 150 g / Nutella = 3 linguri = 30 g / Fulgi de ciocolată=200 g=80 g
Total: 260g/24 bucăți =1 0,8 g/ felie
The post Tort cu 2 creme appeared first on Sănătos de Mic.