Paste Flexi cu ciuperci și spanac
Timp de preparare: 20 minute
Porții 6-8*
Ingrediente:
- 500 g paste
- 1 litru de stoc de legume + 4 l apă sau 1 cub concentrat de legume dizolvat în 5 l apă fiartă
- 1 ceapă tocată mărunt
- 2 ciuperci mari sau 1 conservă de ciuperci
- 1 lingură ulei de măsline
- 300g Alpro Natur
- 2 linguri de spanac congelat sau 1 caserolă Baby spanac
- Piper și sare
- Oregano sau busuioc proaspăt pentru decor
Mod de preparare:
Se fierb pastele în zeama de legume amestecată cu apă sau în apă fiartă în care s-a dizolvat cubul de oncentrat de legume, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se strecoară, dar se păstrează zeama în care au fiert.
Între timp se călește ceapa și ciupercile tăiate felii și se asezonează cu sare și piper. Se adaugă Alpro natur și o cană (250-300 ml) de zeamă de la paste. Se amestecă până când se omogenizează, apoi se adaugă spanacul. Gata sosul!
Se pune sosul peste pastele gătite și se decorează cu frunzele de busuioc proaspăt.
Valori nutriționale (pentru 1 porție adulți):
Calorii: 370
Lipide: 6 g, grăsimi saturate: 1 g
Carbohidrați: 66 g, Fibre: 4 g
Proteine: 13 g
*8 porții pentru adulți, 10 porții pentru copii
Tips:
Ce cantitate de paste este recomandată pentru o persoană?
- Pentru o persoană adultă,se calculează cca 60-80 de grame de paste uscate. Pentru un copil, vom cântări 50 de grame de paste.
În ce cantitate de apă se fierb pastele?
- Pentru 100 g paste este necesar 1 litru de apă.
The post Paste Flexi cu ciuperci și spanac appeared first on Sănătos de Mic.