• Despre noi
  • Formare asincron
  • Formare sincron
  • Formatori
  • Noutăți
  • Contact
    • Înscriere
Cursuri acreditate de Ministerul Educației și OAMMR
0787 77 80 10
contact@sanatosdemic.ro
ÎnscriereAutentificare
Cursuri
  • Despre noi
  • Formare asincron
  • Formare sincron
  • Formatori
  • Noutăți
  • Contact
    • Înscriere

Blog

Sushi

  • Adăugat de cursuri.sdm
  • Data 23/04/2021

INGREDIENTE  pentru 10 porții (1 porție = 3 bucăți)
  • 500 g orez pentru sushi
  • 120 ml oțet de orez
  • 2 morcovi
  • 2 castraveți
  • 1 avocado
  • 140 g somon afumat
  • 6 foi alge de mare ”nori”
  • 1 lingură semințe de susan
USTENSILE:
  • oală cu capac
  • folie de plastic
  • covoraș de bambus
  • tocător
  • cuțit
MOD DE PREPARARE:

Se spală orezul în apă rece, clătind de cinci ori și se pune într-o oală în  625 ml apă rece. se pune la fiert la foc mediu. Când începe să fiarbă se acoperă cu capac, se micșorează focul și se mai lasă 10 minute. Se ia oala de pe foc și se lasă să se răcească 10-15 minute. Se adaugă oțetul de orez, turnând cât se poate de uniform și amestecând ușor. Se spală, se curăță legumele și se taie fâșii. Se taie fâșii și somonul. Se pune covorașul de bambus pe o bucată de folie de plastic, se pune foaia de ”nori” pe covorașul de bambus și se întinde un strat de orez pe toată suprafața. Se așază peștele și legumele tăiate felii peste orez, la unul dim capetele foii și se rulează cu ajutorul covorașului de bambus. Se taie rulourile în 5 bucăți, care se așază pe farfurie, pe un strat subțire de semințe de susan. Se decorează cu fâșiuțe de legume. Dacă rămâne orez, se pot face niște bile, care se tăvălesc prin susan, se turtesc și se decorează cu legume și resturi din pește. Se servesc cu sos de soia, wasabi (doar pentru adulți) și feliuțe de ghimbir murat. Pentru sosul de soia alegeți o variantă fără sare. Atenție la Wasabi – este foarte iute!

VALORI NUTRIȚIONALE/porție

Calorii: 293; Lipide: 7 g; Carbohidrați: 51 g; Fibre: 3 g; Proteine: 8 g

 

 

 

 

 

 

 

The post Sushi appeared first on Sănătos de Mic.

  • Share:
cursuri.sdm
cursuri.sdm

Articolul anterior

Spumă de căpșune
23/04/2021

Articolul următor

Cremă de goji
23/04/2021

Ți-ar putea plăcea și

20230223_132121-800×800-1
VERZI CLĂTITE (Clătite cu spanac)
1 martie, 2023
20230130_174346-800×800-1
BOMBOANE DE ZĂPADĂ
31 ianuarie, 2023
IMG_2629-800×800-1
ANANAS UMPLUT CU FRUCTE DE MARE
27 ianuarie, 2023

Cursuri

Nutriția sănătoasă a preșcolarului

Nutriția sănătoasă a preșcolarului

Gratuit
Comportamentul alimentar în familie

Comportamentul alimentar în familie

Gratuit
Abordări practice privind alimentația sănătoasă a preșcolarilor

Abordări practice privind alimentația sănătoasă a preșcolarilor

Gratuit
Analiza meniului

Analiza meniului

Gratuit

Noutăți

VERZI CLĂTITE (Clătite cu spanac)
01mart.2023
BOMBOANE DE ZĂPADĂ
31ian.2023
ANANAS UMPLUT CU FRUCTE DE MARE
27ian.2023
Cursuri | Sănătos de mic

Sănătos de mic este un program inițiat de:

Asociația SAMAS

  • Program Sănătos de mic
  • Despre Asociația SAMAS
  • Cursuri pentru părinți SAMAS
  • CUTIA Bebelușului
  • Sănătos la pieptul mamei
  • Formare medicală continuă
  • Conferința Maternopedia

Linkuri utile

  • Cum mă înscriu la curs
  • Cum particip la curs
  • Termeni și condiții
  • Întrebări frecvente
  • Politica de confidențialitate
  • Cookies
Contact
0787 77 80 10

contact@sanatosdemic.ro

Asociația SAMAS

Str. Popa Soare nr. 16, ap. 2, sector 2, București

Facebook-f Youtube

© Asociația SAMAS - 2021. Toate drepturile rezervate.

Contul tău

Am uitat parola

Nu ai cont? Înscrie-te acum

Register a new account

Are you a member? Login now