Sushi
INGREDIENTE pentru 10 porții (1 porție = 3 bucăți)
- 500 g orez pentru sushi
- 120 ml oțet de orez
- 2 morcovi
- 2 castraveți
- 1 avocado
- 140 g somon afumat
- 6 foi alge de mare ”nori”
- 1 lingură semințe de susan
USTENSILE:
- oală cu capac
- folie de plastic
- covoraș de bambus
- tocător
- cuțit
MOD DE PREPARARE:
Se spală orezul în apă rece, clătind de cinci ori și se pune într-o oală în 625 ml apă rece. se pune la fiert la foc mediu. Când începe să fiarbă se acoperă cu capac, se micșorează focul și se mai lasă 10 minute. Se ia oala de pe foc și se lasă să se răcească 10-15 minute. Se adaugă oțetul de orez, turnând cât se poate de uniform și amestecând ușor. Se spală, se curăță legumele și se taie fâșii. Se taie fâșii și somonul. Se pune covorașul de bambus pe o bucată de folie de plastic, se pune foaia de ”nori” pe covorașul de bambus și se întinde un strat de orez pe toată suprafața. Se așază peștele și legumele tăiate felii peste orez, la unul dim capetele foii și se rulează cu ajutorul covorașului de bambus. Se taie rulourile în 5 bucăți, care se așază pe farfurie, pe un strat subțire de semințe de susan. Se decorează cu fâșiuțe de legume. Dacă rămâne orez, se pot face niște bile, care se tăvălesc prin susan, se turtesc și se decorează cu legume și resturi din pește. Se servesc cu sos de soia, wasabi (doar pentru adulți) și feliuțe de ghimbir murat. Pentru sosul de soia alegeți o variantă fără sare. Atenție la Wasabi – este foarte iute!
VALORI NUTRIȚIONALE/porție
Calorii: 293; Lipide: 7 g; Carbohidrați: 51 g; Fibre: 3 g; Proteine: 8 g
The post Sushi appeared first on Sănătos de Mic.